SZERTARTÁSAINK

RENDJE

JANUÁR 17 - 24.

 

JANUÁR 17.

VASÁRNAP 

     8.30

     9.30

   11.30

   17.30

 REGGELI ZSOLOZSMA

 SZENT LITURGIA

 SZENT LITURGIA

 ALKONYATI ZSOLOZSMA

JANUÁR 18.

HÉTFŐ 

      7.30

 Szent Liturgia 

JANUÁR 19.

KEDD 

      7.30

 Imaóra

JANUÁR 20.

SZERDA    

      7.30

       

 Szent Liturgia  

JANUÁR 21. 

CSÜTÖRTÖK 

      

 Nincs szertartás templomunkban 

JANUÁR 22.

PÉNTEK 

      7.30

 Imaóra

JANUÁR 23.

SZOMBAT 

      

   17.30

 

  

 ALKONYATI ZSOLOZSMA

JANUÁR 24.

VASÁRNAP 

     8.30

     9.30

   11.30

   17.30

 REGGELI ZSOLOZSMA

 SZENT LITURGIA

 SZENT LITURGIA

 ALKONYATI ZSOLOZSMA

 

HIRDETÉS

2020. január 17.

Immár személyes jelenléttel is folytatódik a készület az elsőáldozó-jelöltekkel. Minden második vasárnap találkozom a gyerekekkel, nem a parókián, hanem itt a templomban, ahol nagyobb légtérben lehetünk együtt. Egyúttal még csatlakozási lehetőséget is felkínálunk, kérjük s ezzel fel is ajánljuk az együttműködést a keresztény nevelés felelősségével gondolkodó szülőknek. Hívjuk, várjuk a gyerekeket!

Január 17-24. között Ökumenikus Imahét van. A Krisztus-követők egységéért végzett imádságokat a pandémia ellenére nem hagyjuk el, de nem úgy végezzük, mint más alkalmakkor. Idén nem megyünk el egymás templomaiba, hanem kis létszámú együttléttel minden este az evangélikus kápolnában lesz az ökumenikus szertartás, és ez élőben követhető (és természetesen vissza is nézhető) az interneten, az evangélikus egyházközség facebook-oldalán. Jómagam a csütörtök esti ima-alkalmon fogok igét hirdetni. Mától kezdve tehát jövő vasárnapig minden este 17.30-kor az evangélikus kápolnában imádkozunk, az alkalmak online követhetők (https://www.facebook.com/nyhkertvarosevegyh). Az ökumenikus alkalom miatt kedden kivételesen nem este, hanem a reggeli imaórában könyörgünk egészségügyi dolgozóinkért, de az imádság értük (s betegeinkért, diákjainkért, pedagógusainkért) e héten sem marad el.

Legyező januári száma elvihető, megtaláljuk benne az Ökumenikus Imahét részletes programját. Megosztottam a Legyezőben a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közleményét is, amely arról szól – s magam is osztom ezt a véleményt –, hogy a védőoltás elfogadása erkölcsi kötelesség.

Isten éltesse Antónia, Antal, Piroska és Ágnes névnaposainkat, Ilona, László és Sándor születésnaposainkat, minden ünnepeltet.