SZERTARTÁSAINK

RENDJE

MÁJUS 31 - JÚJIUS 7.

 

MÁJUS 31.

PÜNKÖSD VASÁRNAP 

    8.30

    9.30

   11.30

   17.30

 REGGELI ZSOLOZSMA

 SZENT LITURGIA

 SZENT LITURGIA

 ALKONYATI ZSOLOZSMA

JÚNIUS 1.

PÜNKÖSD HÉTFŐ

   8.30

   9.30

   11.30

   17.30

 REGGELI ZSOLOZSMA

 SZENT LITURGIA

 SZENT LITURGIA

 ALKONYATI ZSOLOZSMA

JÚNIUS 2.

KEDD

    

 Nincs szertartás templomunkban

JÚNIUS 3.

SZERDA 

    7.30

 SZENT LITURGIA

JÚNIUS 4.

CSÜTÖRTÖK

    7.30

 SZENT LITURGIA

JÚNIUS 5.

PÉNTEK

    7.30

 SZENT LITURGIA

JÚNIUS 6.

SZOMBAT 

    

   17.30

 

   

 ALKONYATI ZSOLOZSMA

JÚNIUS 7.

VASÁRNAP

     8.30

     9.30

   11.30

   17.30

  REGGELI ZSOLOZSMA

 SZENT LITURGIA

 SZENT LITURGIA

 ALKONYATI ZSOLOZSMA

 

HIRDETÉS

2020. május 31.

Ma hálás szívvel elbúcsúzunk sekrestyésünktől, Ivancsik Istvánné Ica nénitől, aki közel húsz éven keresztül példás alázattal és hűséggel szolgálta templomunk, parókiánk közösségét. A jó Isten tartsa meg erőben, egészségben, és a felelősség terhe nélkül, de templomos szeretetét megőrizve maradjon köztünk, legyen részese továbbra is egyházközségi életünk mindennapjainak. Egyúttal bemutatom Roglev Mariannt, aki érzékelhetően hívő készséggel veszi át a stafétabotot Ica nénitől. (Kívánom neki is, az akkori parókusnak is, hogy húsz év múlva ugyanilyen hálás szívvel mondhassanak köszönetet szép szolgálatáért.)

Ma – nem Pünkösd ünnepe okán, hanem május utolsó vasárnapja lévén – gyermeknap is van. Minden gyermek, aki itt van a templomban, hajtogatott lufit vihet haza. (Fiúk kardot, lányok kisállatot.)

Ma este fél 6-kor végezzük a pünkösdi térdhajtási imákkal bővített nagyvecsernyét. Holnap, Pünkösd hétfőn teljes liturgikus rendet tartunk.

Havi imaszándékainknak megfelelően a Szent Liturgiát szerdán a lelki- és szeretetválsággal küzdő családjainkért, csütörtökön az áldott állapotban lévő édesanyáinkért és a gyermekáldást esdő házaspárjainkért ajánljuk fel.

Pénteken elsőpéntek. Újra engedélyezett az otthoni beteglátogatás. Nagy örömmel keresem fel egyházközségünk betegeit.

Pünkösd hete szabad hét, böjti nap nincs.

Májusra tervezett elsőáldozási ünnepünk a járvány miatt őszre tolódik. Az elsőáldozó-jelöltekkel ugyanakkor a tanév vége előtt még mindenképp szeretnék találkozni. Mához egy hétre várom őket a szokott időpontban, a vasárnapi liturgia után.

Kérem testületi tagjainkat, figyeljék vecsernyei részvételük kiírását, és lehetőségeik szerint személyes jelenléttel is igyekezzenek újra bekapcsolódni az alkonyati zsolozsmák imádságába.

Június 4-én Kárpát-medence-szerte felzúgnak a harangok, Trianon százéves fájdalmát idézve. Harangunk még nincsen, de a kezdeményezéshez természetesen egyházközségünk is csatlakozott.

Hosszas mérlegelést követően a Görögtűz Tábor stábja a begyűjtött vélemények alapján úgy döntött, hogy az idei Görögtűz Tábor elmarad.

Isten éltesse Janka, Angéla, Tünde és Anita névnaposainkat, valamint Enikő, Gréta, Mihály, Zoltán és Viktor születésnaposainkat, minden ünnepeltet.